Betongieterij

In 2003 hoorden we dat een betongieterij bij ons in de buurt ging stoppen met de werkzaamheden. Zij zochten opvolgers. Dit sprak ons direct aan.

We hebben enkele maanden meegelopen om het proces van het maken van mallen en het gieten van betonbeelden te leren.

 

Januari 2004 was het dan zo ver. De oude gieterij werd opgedoekt en bij ons in de loods geïnstalleerd. Vanaf dat moment waren we in het bezit van onze eigen gieterij. We hebben nog enkele keren het geluk gehad dat we van andere gieterijen de mallen over konden nemen. Zelf zijn wij ook continue bezig met het maken van nieuwe modellen en mallen. Hierdoor hebben wij nu een zeer uitgebreide, creatieve en gevarieerde collectie van betonnen tuinbeelden.

 

Doordat wij cement gebruiken als basisproduct, zijn onze producten weersbestendig. 

 

Sommige beelden hebben de neiging groen te worden door weersinvloeden. Sommige mensen vinden dit mooi en bevorderen dit proces door het beeld in te smeren met yoghert of karnemelk. Anderen vinden het een vreselijk gezicht. Deze beelden zijn schoon te krijgen door chloor te vermengen met water en een spons. Gebruik nooit een hogedrukreiniger. Hierbij spuit u de cementhuid weg waardoor het gladde uiterlijk van het beeld beschadigd wordt.

Doordat een deel van de collectie zelf gegoten wordt, kunnen we deze voor een redelijk lage prijs aan u verkopen. Beelden die wij bij andere gieterijen inkopen zijn in verhouding duurder, hoewel wij altijd proberen goedkoper te zijn dan andere verkoopspunten met tuinbeelden, zoals tuincentra (en meestal zijn wij dat ook ).